Hem Okategoriserade Hon är Sveriges sjätte största kvinnliga företagare

Hon är Sveriges sjätte största kvinnliga företagare

Gull-Britt Jonasson började som ekonomiansvarig i Finja Betong 1970.

Gull-Britt Jonasson, 66-årig vd och huvudägare på Finja Betong i Skåne, är Sveriges sjätte största kvinnliga företagare, räknat efter företagets omsättning. Hennes familjeföretag omsätter över 650 miljoner kronor.

Det är på uppdrag av tidningen Entreprenör som Women’s Business Research Institute har tagit fram en lista över Sveriges 50 största kvinnliga företagare. Listan toppas av Carin Stoeckmann, ägare och vd på Byggmästarn i Skåne.

Finja Betong grundades av Gull-Britt Jonassons pappa Kaj Andersson i Hässleholm 1957 och har idag cirka 800 anställda. Gull-Britt Jonasson har varit vd sedan 1989 och fått flera utmärkelser som Dagens Industris pris ”Årets företagare” och “Årets Hässleholmare”. 2013 valdes hon, som första kvinna, in i styrelsen för Sveriges Byggindustrier.