Hem Hållbarhet Ny hållbarhetschef på Riksbyggen

Ny hållbarhetschef på Riksbyggen

Therese Berg (till vänster) blir ny hållbarhetschef på Riksbyggen och Charlotta Szczepanowski chef för Riksbyggens enhet för hållbar utveckling.

Riksbyggen tar nu ytterligare steg i arbetet för att vara den aktör inom nyproduktion av bostäder och fastighetsförvaltning som ligger längst fram när det gäller hållbar utveckling. Therese Berg blir ny hållbarhetschef efter Charlotta Szczepanowski som får en ny roll som chef för hållbar utveckling.

– Det ska bli mycket spännande att ta över som hållbarhetschef och bredda mitt arbetsområde. Utvecklingen inom hållbarhetsområdet går snabbt just nu, inte minst när det gäller social hållbarhet, säger Therese Berg som började arbeta på Riksbyggen som strateg för social hållbarhet 2015.

Riksbyggens hållbarhetsavdelning byter nu namn till enheten för hållbar utveckling med Charlotta Szczepanowski som chef.

– Namnbytet kan tyckas vara som en lek med ord men betyder i praktiken ett helt nytt synsätt för Riksbyggens framtida utvecklingsarbete. All utveckling som sker inom företaget ska ske på ett mer hållbart sätt. Hållbarhet kan inte vara en fråga som några arbetar med lite vid sidan av utan ska vara en naturlig del våra processer och utvecklingsarbete, säger Charlotta Szczepanowski som även ingår i Riksbyggens företagsledning.