Hem Hållbarhet Loop Rocks tar sikte på Finland

Loop Rocks tar sikte på Finland

I Sverige och Danmark finns redan 7000 användare av Loop Rocks, NCC:s virtuella marknadsplats. Nu ska även finnarna få tillgång till en effektivare hantering av sekundära konstruktionsmaterial på byggarbetsplatser.

–Vi ser en stor potential för en billigare och mer hållbar hantering av fyllnadsmassor mellan olika byggarbetsplatser i Finland. Loop Rocks bidrar till sänkta kostnader för alla i branschen samtidigt som vi minskar miljöpåverkan till följd av lägre koldioxidutsläpp och minskar andelen utvinning av nya massor, säger Jukka Viitanen, chef för Sustainable Development på NCC i Finland.

Loop Rocks Finlandslansering startar i samband med byggevenemanget Smart City 2017 som samlar en stor del av den finska byggbranschen för att diskutera hållbart och smart byggande.

– Smart City 2017 är en unik möjlighet för oss att träffa representanter för den finska byggbranschen och lansera Loop Rocks i ett lämpligt sammanhang. Hållbarhetsagendan är precis rätt för Loop Rocks verksamhet och vi ser fram emot att inleda nya samarbeten med den finska byggbranschen, säger Anders Torell, chef för Digital and Loop Rocks, NCC.

Den fortsatta expansionen i Norden kommer efter en framgångsrik period för Loop Rocks, som nyligen vann en utmärkelse inom hållbara transporter från E-Prize samt ett hedersomnämnande från InUse Awards.

– Loop Rocks befinner sig just nu i en stark tillväxtfas. Vi får upp till 100 nya användare varje dag. Det tydliga intresset visar att det finns en stark efterfrågan för det Loop Rocks erbjuder. Det görs fler och fler affärer på vår transparenta marknadsplats och det gynnar våra användare som får tillgång till ett större utbud av byggmaterial och bättre matchningar, säger Anders Torell.

Loop Rocks, som lanserades i Sverige förra året och i Danmark tidigare i år, är en öppen plattform och app för effektivare hantering av sten, jord och andra sekundära konstruktionsmaterial på byggarbetsplatser mellan företag och privatpersoner. Genom att ”loopa” materialet direkt mellan platserna förhindras att merparten av byggnadsmaterialet, som i nuläget, hamnar på deponi.