Hem Design Gör dina egna betongskålar

Gör dina egna betongskålar

Finja har tagit fram en gör det själv-beskrivning för att skulptera skålar i betong. Materialet är lätt att arbeta och ger utrymme för personlighet.

– Att prova skulptera skålar i betong är ett utmärkt sätt för den som vill bekanta sig med materialet och börja att använda sig av det i sina gör det själv-projekt. Det är lagom omfattande, både vad gäller tillvägagångssätt och tidsaspekt, säger Veronica Jensen på Finja.

Lagom till jul må hända en ny skål för nötter eller frukt passar bra, men det fungerar även att använda dina egna mästerverk som ljusstakar. Kanske en perfekt julklapp?

Det går att prova sig fram med olika färgpigment i betongen eller så kan skålarna målas. För en yta med struktur kan en virkad duk eller ett rabarberblad pressas mot betongen. Bara fantasin sätter gränserna för det slutgiltiga resultatet.

Beskrivningen hittar du här (extern länk).