Hem Betonggalan Stadax är med längst fram

Stadax är med längst fram

Henric Kärrstedt, vd för Stadax.

Vi välkomnar det senaste tillskottet bland Betonggalans sponsorer – Stadax Betongteam. Det började i Varberg 1983 med fönsterputsning och städning men när den nuvarande vd:n Henric Kärrstedt kom in i bilden 1997 utökades verksamheten med slipning och renovering av industrigolv i betong.

– År 2000 sålde den förre ägaren av hela städ- och fönsterputsdelen till några anställda. Vi ändrade namn till Stadax Betongteam AB och var från och med då helt fokuserade på att slipa och polera betonggolv. Stadax var med och formade det som idag gäller för slipad och polerad betong. Jag går inte in på detaljer här eftersom det går att skriva böcker om allt, säger Henric Kärrstedt.

Idag har Stadax skaffat sig en unik position inom sitt verksamhetsområde och tar gärna helhetsentreprenader.

– Vi anlitar då en gjutare som tar hand om allt på det området och sen tar vi över betongytan och sätter pricken över i:et.

Finns det några aktuella projekt som ni är/har varit inblandade i?

– Några av våra tyngsta projekt är SEB-bankens huvudkontor som idag använd när man vill visa det finaste av alla slipade betonggolv i offentliga exklusiva miljöer. Det var även Stadax som fick kontraktet på det välkända Max Lab IV i Lund och slipade cirka 20 000 kvadratmeter betonggolv. På Systeranläggningen ESS som ligger granne med Max IV fick vi det speciella uppdraget att ansvara för gjutning upp till färdig slipad betongyta. Det var projektet med den så kallade ”Generatortunneln” på 3 000 kvm som gällde då. Vidare kan vi stoltsera med åtta IKEA-varuhus där vi med olika metoder slipat deras TS-Lager. Stadax har även utfört uppdrag åt välkända och intressant privatkunder som önskat ha betonggolv i sina villor. Vi har inte lov att använda dessa i vår markandföring men det är extremt roliga uppdrag att lägga till vårt cv. Idag är vi för tillfället igång med att slipa golvytor som Linotol gjutit åt oss på Medicon Village i Lund. Risken med att nämna projekt är ju att man glömmer något så därför stoppar vi där.

Förre landslagsspelaren Anders Svensson poserar vid er logga på er hemsida. Hur kommer det sig?

– Stadax har satsat mycket som sponsor inom idrottsvärlden och har haft ett långt engagemang med Elfsborg. Anders Svensson är en bra ambassadör för Elfsborg och en populär och omtyckt människa som vi förstått är målmedveten och noggrann med det han företar sig eftersom han hatar att förlora och därför ser till att vinna. Det vill vi förknippas med för sådana är vi också.

Kan du berätta lite om dig själv?

– Jag heter Henric Kärrstedt och är 50 år. Jag flugfiskar sedan ett år tillbaka på min fritid, spelar gitarr och sjunger och har ett stort idrottsintresse. Jag har arbetat med betonggolv på Stadax Betongteam i över 20 år och köpte företaget 2013. Jag har familj med fru och två barn som alla arbetar på Stadax. När det handlar om att slipa och polera betonggolv har jag varit med från starten och varit initiativtagare till mycket av det som hänt inom området. Det som driver mig är att hela tiden utveckla och förbättra metoder, produkter och mitt företag. Man lär sig saker varje dag. Jag tycker om att nätverka och kastar mig ofta handlöst in i olika projekt och samarbeten. Ibland succé, ibland inte så lyckat.

Henric Kärrstedt spelar gärna gitarr och sjunger.

Vad har du för förväntningar på Betonggalan?

— Det är ett forum vi tror är bra för vårt varumärke. Vi tror att Betonggalan kommer att vara en faktor för att göra det starkare samt visa våra kollegor i branschen att vi satsar och och är med längst fram.