Hem Betonggalan Håldäck är framtidens betongelement

Håldäck är framtidens betongelement

Skandinaviska Byggelement, en av Betonggalans sponsorer, tillverkar och levererar framtidens betongelement. Ett förspänt bjälklag med längsgående kanaler. Håldäck är en klar vinnare i längden!

För stor flexibilitet i konstruktionen är håldäcket det självklara valet. Med spännvidder på upp till 18 meter är det idealiskt för kontor, affärs- och industrilokaler samt hotell. Skandinaviska Byggelement storsatsar på håldäcksproduktion för att möta det behov som vi ser ligger framåt i tiden.

Att bygga med håldäck som bjälklag har många fördelar. Det passar utmärkt vid konstruktioner som kräver stora öppna ytor. Håldäck i sig kan klara långa spännvidder utan behov av extra bärande konstruktioner. Ett håldäcks längd kan anpassas helt fritt upp till maximal spännvidd vilket gör det till en mycket flexibel produkt.

Som byggmaterial är håldäck inte bara hållbart utan även ljudisolerande. Betongens tunga massa i sig upptar ljudvibrationer från omgivningen och absorberar dem istället för att föra dem vidare. Håldäck som är ett förspänt bjälklag med längsgående kanaler är ett relativt lätt bjälklag. Kanalerna bidrar till minskad materialåtgång vilket gör håldäck till ett kostnadseffektivt alternativ i projektets kalkyl.

För bästa kostnadseffektiva resultat tillverkar och levererar Skandinaviska Byggelement kompletta stommar i prefabricerade betongelement. Det innebär att en byggnads alla delar, från grund till tak tillverkas industriellt och levereras monteringsfärdiga till byggplatsen.

Stomsystemet består av fyra delar; skalvägg/massivvägg, bjälklag, balkong och yttervägg. Dessa fyra komponenter bildar en stark och gedigen stomme till alla dina projekt, stora som små. Tillverkning av produkter inom både hel- och semiprefab erbjuder stor variation och flexibilitet.