Hem Betongbruden Dikeskörning

Dikeskörning

Betongbruden

Fick ett lass ut till Tyresö utanför Stockholm. Mörkt som fasen ute på landet letade jag efter pumpen bland husen. Till slut fick jag syn på den en bit bort. Rullar närmare och ser en lång, brant grusbacke (INTE bra för små boggibilar som jag har, det blir lätt dåligt grepp). Muttrar högt för mig själv “de måste skämta”…

Kliver ur bilen och går upp och hälsar på killarna. 
Känner att underlaget ändå verkar ganska så fast, med lite tur kommer jag upp. jag ser också att backen är ganska smal och att jag måste svänga litegrann precis på slutet för att komma bra till mot pumpen. 

Tar till alla tjuvknep jag kan för att öka greppet för drivaxeln, och sen backar jag så fort det går mot pumpen. “Stopp!” vrålar pumpföraren och jag stannar direkt. TVÅ centimeter för långt ifrån… *massa fula ord*

Tycker att underlaget kändes bra när jag backade upp så jag gör ett nytt försök. Givetvis är turen över så nu slirar det redan nån meter från pumpen. Rullar ner, provar igen med samma resultat. Nästa gång jag rullar ner känner jag hur bilen vill till höger fast jag styr vänster, det är aldrig ett bra tecken! Hoppar ut och konstaterar att vägkanten har gett vika så höger framhjul står i diket. *fler fula ord*.

Kunden har en hjullastare så han kan dra upp bilen och sen backar jag en sista gång, och så flyttar vi ner pumpen så att det går att lossa. Jag tycker att det är väldigt obehagligt när det börjar luta i sidled, så efter det här var jag garanterat pigg i alla fall!

Åsa “Betongbruden” Karlström

[instagram-feed]