Hem Betonggalan Det var en gång…

Det var en gång…

I år är det jubileumsår. Sto har funnits i Norden i 30 år.

För 34 år sedan for Patrick Toorell till Tyskland för att leta efter ytskikt till balkonger. Han ägde ett entreprenadföretag inom betongrenovering och betongskydd och kom i kontakt med familjen Stotmeister, vars cement- och kalkverk funnits i byn Weizen i Schwarzwald sedan 1936. Detta var början på Stos resa i Norden.

Två år senare lanserades den första produkten på den svenska marknaden och 1987 bildades dotterbolaget Sto Scandinavia AB med Linköping som bas. Företaget hade inledningsvis betongrenoveringsprodukter, senare även puts, färg, fasadsystem och interiöra produkter. Affärsområde StoCretec (Betong och Golv), finns idag representerat i hela Norden och i nio övriga länder.

– Sto Scandinavia fyller alltså 30 år i år och vi är stolta över att fortfarande växa och vara innovativa, säger Sven Olsson som varit engagerad i StoCretec de senaste 15 åren i olika roller, nu som Key Account Manager Norden. Varje objekt är unikt, varje nytt projekt ökar kunskapen och förståelsen.

Sven Olsson och Kent Hankvist.

En av de som har varit med längst och byggt upp företaget till vad det är idag är Kent Hankvist. Han har, liksom Sven, haft olika roller inom företaget och är idag Key Account Manager Norden. Han är engagerad i en mängd projekt, såväl inom Anläggning som Fasad.

– Jag började på Sto 1993 och var den förste säljaren som fokuserade på just betongrenovering. Det har varit en spännande resa under 24 år och jag ser fram emot att fortsätta jobba med innovativa och effektiva lösningar för våra kunder!