Hem Okategoriserade Modern Betong levererar ny åkglättare

Modern Betong levererar ny åkglättare

Modern Betong levererar en ny åkglättare till Okki-Trading AB. Förhoppningen är att modellen ska bli en favorit bland golvläggare som gjuter industrigolv.

– Det är extra roligt eftersom det är den första maskinen i denna serie som levereras i Europa, säger Erik Öhman på Modern Betong.

Maskinen, som fått namnet STX6H Whiteman, har över tre meters täckning och är helt hydraulisk. Den drivs av en 70 HK vätskekyld Hatz dieselmotor som uppfyller EPA Tier 4 Final emissionsregler. Den kraftfulla motorn driver ett hydrauliskt system som vrider dubbla sexbladiga rotorer med hastigheter upp till 130 rpm.

– Det patenterade energihanteringssystemet känner av motorbelastningen för att justera hydraulpumpens slag för att motorn ska kunna utföra högsta effektivitet, säger säger Erik Öhman.

En ny multifunktionsskärm ger operatören data om motorvarvtal, bränslenivåer och motorvarningar. SmartPitch-kontrollen synkroniserar höjning och sänkning av bladhöjden för båda rotorerna med en knapptryckning.

MQ Whiteman proportionella styrsystem ger precisionskontroll och hjälper tillsammans med krysskontrollfunktionen till att eliminera operatörströtthet. Sex LED-lampor ger klassledande belysning för natt- och inomhusarbete. Med MQ Link telematiksystem ges information i realtid om maskinens placering, drift och diagnostikkoder.