Hem Okategoriserade Bygger en kunskapsbank med fria uttag

Bygger en kunskapsbank med fria uttag

Kunskap är till för att delas, anser Prefabsystem. Därför bygger de en påkostad kunskapsbank som är fylld med utbildande videos, dimensioneringsdiagram, rapporter och beräkningsmallar. Kunskapen är dessutom helt kostnadsfri.

Prefabsystem är Sveriges enda oberoende expert på prefabricerade stomsystem. Precis som tidigare sponsrar företaget priskategorin Ung & Tung på Betonggalan, med motiveringen att branschen behöver en injektion av nytänkande.

– För att någon utveckling ska ske krävs att man vågar ifrågasätta och pröva nytt, säger Prefabsystems vd Jan Stenmark. Att man utmanar det gamla och invanda med ny teknik och nya arbetsmetoder.

Kan du ge något exempel på ny teknik eller nya metoder som ni använder er av?

– Vi förespråkar till exempel att man skruvar ihop väggkopplingar, istället för att invänta att man får svetsare till byggarbetsplatsen och att de ska få jobbet gjort. Det besparar oss mycket tid och frustration. Arbetet flyter bättre och blir mer kostnadseffektivt, helt enkelt.

Men varför lägger ni resurser på att bygga en kostnadsfri kunskapsbank för hela branschen?

– Min åsikt är att kunskap är till för att delas. Det får hela branschen att utvecklas, och det vinner alla på. Ingen vinner på att det är omöjligt att få tag på kunskap, beräkningsmallar och dimensioneringsdiagram som man behöver. Så vi delar helt enkelt med oss på prefabsystem.se/kunskapsbank.

Vilken kunskap är mest populär i Kunskapsbanken?

– Det är längesedan jag kollade, men en video om hur det går till då man monterar kran på bygget vet jag har många tusen visningar. Och ett timslångt seminarium som jag höll om prefabricerade stommar har fått väldigt många visningar också. Vi brukar filma våra seminarier och föreläsningar, för att dela kunskapen vidare.

Apropå att våga prova ny teknik, på Betonggalan förra året fick besökarna bygga en prefabricerad bro i en VR-värld i er monter. Vad tänker ni bjuda på i år?

– Vi kommer att släppa kunskapen fri, det är allt jag kan berätta just nu. Och så har vi en tävling med ett väldigt smart och eftertraktat pris.

Hur vinner man det?

– Det får du se på Betonggalan 23 november. Men den som besöker vår kunskapsbank kommer ha en klar fördel i tävlingen. Man har också fördel av att veta att vi finns på Facebook , LinkedIn och Instagram, där vi heter @prefabsystem. Och när jag ändå är i farten så kan jag även berätta att man kan prenumerera på vårt kunskapsbrev som vi skickar ut någon gång per månad.