Hem Hållbarhet Kvarteret Forskningen prisat i Lissabon

Kvarteret Forskningen prisat i Lissabon

Einar Mattsson har vunnit priset "Best Property Innovation and Sustainability Award 2018". Foto: Åke Gunnarssson.

Einar Mattsson vann priset ”Best Property Innovation and Sustainability Award 2018” vid den europeiska konferensen ”The Class” i Lissabon. Det vinnande bidraget är Kvarteret Forskningen, Einar Mattssons 305 plusenergibostäder för studenter på KTH Campus, som även är nominerat till Betonggalan.

De tre byggnaderna är Sveriges största studentbostadshus som är projekterade för plusenergi med innovativa lösningar och hög boendekvalitet. Byggnaderna kommer även att inrymma KTH Live-in Lab, en testbädd för innovationsutveckling av framtidens bostäder där forskningen görs i boendemiljön.

Byggnaderna i kvarteret Forskningen har ritats av arkitekt Linda Teng och uppdragsansvarig var Lena Fagle. Båda kommer från arkitektbyrån Semrén & Månsson med kontor i Stockholm och Göteborg.

BetongTV från invigningen på KTH Campus: