Hem Okategoriserade 1,8 miljarder i byggbonus från regeringen

1,8 miljarder i byggbonus från regeringen

peter ericsson
Bostadsminister Peter Eriksson.

Boverket har meddelat vilka 99 av landets 290 kommuner som får del av regeringens byggbonus på 1,8 miljarder kronor. I kommunerna har 73 372 bostäder getts startbesked under perioden 31 juli 2016 till 1 augusti 2017.

– Jag är glad och stolt över att kommunerna i landet har fått fart på bostadsbyggandet. Regeringens byggbonus bidrar till att kommunerna nu planerar för fler bostäder och tar ansvar för bostadsförsörjningen, säger bostadsminister Peter Eriksson i ett pressmeddelande.

Kommunerna behöver bland annat ha en aktuell översiktsplan och aktuella riktlinjer för bostadsförsörjning för att få del av byggbonusen. Beslutet om bidraget fattades förra året då 111 kommuner delade på 1,85 miljarder kronor. Kommunbonusen betalas ut en gång om året till kommuner som ansöker om bidraget och uppfyller kraven som ställs. Från och med nästa år minskas bidraget till 1,3 miljarder kronor.