Hem Betonggalan ”Vi vill fortsätta vara banbrytande”

”Vi vill fortsätta vara banbrytande”

Timm Dunemann har arbetat på BASF i ett decennium och sedan 2012 med delen som kallas Construction Chemicals.

Timm Dunemann är ny försäljningschef på BASF’s divison Construction Chemicals i Sverige. Närmast på agendan står Betonggalan 2017 där BASF sponsrar miljöpriset. Att fortsätta leverera innovativa produkter till byggindustrin är något som han ser som lika självklart idag som vid starten av Master Builders Solutions på 1930-talet.

Timm Dunemann hittade kärleken i Sverige och flyttade hit för drygt två år sedan. Den tyskfödda ekonomen bor nu med sin svenska fru och två små barn i Stockholm. Närmast på den nya General sales managerns schema står Betonggalan 2017 där tre kandidater – Norrtälje Hamn, Kust Hotell & Spa i Piteå och Miljöbyggnad 3.0 – är nominerade till årets miljöpris. Att BASF sponsrar miljöpriset tycker Timm Dunemann är helt naturligt:

– BASF letar efter lösningar som både ger ekonomiska fördelar och reducerar klimatpåverkan. Att fler i branschen arbetar på samma sätt mot hållbarhet vill vi definitivt vara med och uppmuntra.

Timm Dunemann har arbetat på BASF i ett decennium och sedan 2012 med delen som kallas Construction Chemicals och deras produkter i varumärket Master Builders Solutions. En personlig favoritprodukt som han kommer att ta med sig till betonggalan på torsdag är härdningsacceleratorn Master X-Seed:

– Master X-Seed förkroppsligar verkligen vårt arbete. Det är en teknisk, innovativ och smart produkt som gör att våra kunder kan spara tid, pengar och minska sin miljöbelastning.

Även om Timm Dunemann är ny på jobbet, och i en ”lyssnings- och inlärningsfas” som han uttrycker det, har han både ett historiskt och progressivt perspektiv på BASF:s roll som leverantör till byggindustrin:

– När den gigantiska Hooverdammen byggdes i USA på 1930-talet var det den då största konstruktion i betong som världen någonsin skådat. Utan tillsatser i betongen (MasterPozzolith) hade bygget aldrig kunnat genomföras. Detta exempel är bara ett av alla de banbrytande innovationer som Master Builders Solutions har bidragit med. Vi accepterar helt enkelt inte bara hur byggandet går till just idag år 2017, utan vill fortsätta att hitta innovativa produkter som både är effektivare och mindre miljöbelastande.

Text: Anders Wingqvist.