Hem Hållbarhet Ny terminal för bindemedel i Uddevalla

Ny terminal för bindemedel i Uddevalla

Hans Karlander, vd och koncernchef, Thomas Concrete Group och Ulf Stenberg, vd, Uddevalla hamn invigde Thomas Cements nya terminal.

Thomas Cement, dotterbolag till Thomas Concrete Group, har öppnat en ny terminal för import av bindemedel i Uddevalla hamn. Terminalen har en kapacitet på 7000 ton och investeringen är värd 30 miljoner kr.
 
– Tack vare den nya fabriksstrukturen och terminalen står vi nu väl rustade för att möta våra kunders växande efterfrågan på högkvalitativ betong. Göteborg är särskilt viktigt för oss eftersom det under de närmaste åren ska genomföras stora infrastrukturprojekt i staden, säger Hans Karlander, vd och koncernchef på Thomas Concrete Group AB.
 
Med den nya terminalen hoppas företaget öka effektiviteten, förbättra kundservicen och minska behovet av transporter för att bli mer miljövänligt. Tidigare lanserade företaget byggsystemet Thomas Miljöstomme som har 30 % lägre CO2-avtryck.

Thomas Cement AB driver nu terminaler i Landskrona, Oxelösund och Uddevall. Förra året förvärvade Thomas Betong fyra betongfabriker i Sörmland och tre i Göteborgsregionen.