Hem Betongbruden Båtar och betongBåtar och betongBetongbruden

Bland det absolut bästa jag vet är när jag får förmånen att åka båt ut i skärgården. Det spelar ingen roll om det är några minuter på färja eller specialbeställd pråm för en timmes färd. Sjön är alltid ett stort plus!

Vi hade en körning ut till en ö ganska tidigt när jag hade börjat och då var det specialbeställd färja, vi var fyra betongbilar och en betongpump plus kundens bil och den var knökfull. Väl framme på ön blev vi guidade utmed små grusvägar fram till tomten. Där hälsade kunden välkommen och förklarade att i tältet därborta finns frukost och fika, det är bara att ta för er. Kunden var rätt exalterad, det var hans första gjutning så han hade fullt upp att fota och fråga en massa saker. Tyvärr missade jag den abonnerade färjan tillbaka så jag fick vänta tre timmar till nästa kom… Utan nåt att äta och knappt något vatten fick jag mitt livs godaste apelsin av en snäll kollega som kom till färjeläget en stund efter mig.

Har fått åka ut både ensam och med flera andra bilar flera gånger. Gick det att välja skulle jag gärna specialisera mig på skärgården (och knepiga vägar). 

En av de mer annorlunda körningar jag har haft skulle också till skärgården, men här valde man att lossa i en slangpump, som fyllde “Big bags” (stora säckar för byggsopor) på en pråm. Dessa skulle sedan skeppas ut till en ö, där de sen skulle lastas om på en pråm som inte gick lika djupt och sen slutligen levereras till en ö tillhörande en av Sveriges mest kända musiker. 
Mycket jobb för den betongen men den här personen hade kunnat ta betongen med helikopter om han hade velat, hans ekonomi är snäppet bättre än vad vi chaffisar har kan man säga!

Åsa “Betongbruden” Karlström