Hem Okategoriserade Prisregn över Kust Hotell & Spa

Prisregn över Kust Hotell & Spa

Carina Wiklund, hotellchef, och Christina Skoog, vd och ägare av Kust Hotell & Spa.

Efter triumfen på Betonggalan fortsätter segertåget för Kust Hotell & Spa i Piteå. På World Luxury Hotel Awards i St Moritz utsågs utsågs designhotellet till både norra Europas bästa nya hotell och norra Europas bästa boutiquehotell.

– Vi är otroligt stolta och rörda och vill rikta ett stort tack till vår fantastiska personal, våra underbara gäster och samarbetspartners som har gjort detta möjligt, säger Kust Hotell & Spas vd och ägare Christina Skoog.

Sedan hotellet invigdes i juli 2016 har mottagandet varit fantastiskt enligt hotellchefen Carina Wiklund:

– Kombinationen av en stark identitet med rötterna i regionen, och den personliga atmosfären som vi erbjuder tror jag har en stor del i att vi är så omtyckta av våra gäster.

Konceptet är inspirerat av Piteälvens resa från fjäll till kust vilket återkommer i både design, interiör, dofter och smaker.

– Vi har sedan idén först föddes om att bygga ett nytt hotell haft en vision om att skapa en ny reseanledning som sätter både Piteå och regionen på kartan. Nu vet vi att det håller och tar oss till toppskiktet även i Europa, säger Christina Skoog.

Byggnaden är en av Norrlandskustens högsta med sina 53 meter fördelat på 14 våningar och rymmer 97 hotellrum, konferensavdelning, festvåning, restaurang, skybar och spa med pool och bastu på taket. Under 2017 har hotellet utöver Årets Miljöpris på Betonggalan vunnit Stora Byggpriset i Norrbotten, utsetts till Årets innovativa besöksanledning i Piteå och vunnit silver och brons i Svenska Designpriset.