Hem Hållbarhet ”I framkant vad gäller forskning”

”I framkant vad gäller forskning”

Fredrik Holst.

RISE har utsett Fredrik Holst till ny chef för division Samhällsbyggnad. Han kommer närmast från rollen som vd för AB Strängbetong och tillträder sin tjänst den 8 januari 2018.

– Jag är glad att kunna välkomna Fredrik Holst till Rise. Med den breda erfarenhet Fredrik har kommer han att stärka RISE i vår roll som forsknings- och innovationspartner för svensk industri, säger RISE vd Pia Sandvik.

RISE Research Institutes of Sweden är ett nätverk av teknikinriktade forskningsinstitut som samverkar med akademi, näringsliv och samhälle i det svenska innovationssystemet. Instituten i RISE ägnar sig åt industriforskning och innovation.

– Jag ser mycket fram emot att börja arbeta i en organisation som ligger i framkant vad gäller forskning, innovation och hållbara miljöer, säger Fredrik Holst som blir chef för division Samhällsbyggnad, en division inom RISE som fokuserar på byggd miljö, resurseffektivisering, funktion och konstruktion, infrastrukturlösningar och stadsutveckling.

– Med min näringslivsbakgrund ser jag värdet av att Sverige satsar på ett forskningsinstitut som spänner över många discipliner och skapar nytta för såväl kunder som samhälle.