Hem Okategoriserade Ny vd och koncernchef för Skanska

Ny vd och koncernchef för Skanska

Anders Danielsson
Anders Danielsson.

Skanskas styrelse har utsett avgående Johan Karlströms efterträdare. Anders Danielsson blir ny vd och koncernchef.

– Jag är mycket glad att Anders Danielsson har gått med på att ta sig an rollen som ny vd för Skanska. Han har arbetat i flera länder och framgångsrikt lett både bygg- och utvecklingsverksamheter inom Skanska, säger Skanskas styrelseordförande Hans Biörck.

Anders Danielsson har arbetat på Skanska sedan 1991 och  är för närvarande vice vd i koncernledningen med ansvar för Skanskas byggenheter i USA och Skanskainfrastrukturutveckling.

– Han är mycket resultatorienterad och har ett starkt lönsamhetsfokus. Han är också en mycket uppskattad ledare med en tydlig etisk kompass, säger Hans Biörck.

Anders Danielsson har tidigare varit vd för Skanska Norge och lett två byggenheter och Skanskas bostadsutveckling från förlust till lönsamhet. Innan det var han vd för Skanska Sverige i fyra år.

– Skanska är ett företag med fantastiska människor och projekt. Jag ser verkligen fram emot att få leda koncernen och vara del av att utveckla ett lönsamt Skanska som bygger för ett bättre samhälle, säger Anders Danielsson.

Han tillträder som ny vd den 1 januari 2018, då Johan Karlström avgår som vd. Johan Karlström kommer att fortsätta arbeta i Skanska som senior rådgivare fram till januari 2019 då han går i pension.