Hem Okategoriserade Peikko levererar gravitationsfundament

Peikko levererar gravitationsfundament

Foto: Svevind.

Peikko Sverige AB skaleverera gravitationsfundament till Markbygden Ett vindpark utanför Piteå. Peikko levererar specialarmering och stans- och skjuvarmering till de första 16 fundamenten och ansvarar för konstruktionen.

– Trots en väldigt snäv tidsplan har Peikkos vindteam levererat en komplett lösning med både konstruktion och materialleverans, säger Nils Pettersson, Assisting Project Manager på NCC Sverige.

Markbygden Ett Vindpark byggs i tre etapper och kommer totalt att bestå av 179 vindkraftverk som ska leverera 650MW vid färdigställandet 2019. Totalt finns det planer på att bygga 1101 vindkraftverk i området vilket gör Markbygden till Europas största vindpark. Svevind är utvecklare medan NCC Sverige är huvudentreprenör och General Electrics levererar turbiner och torn.

– Vi är väldigt stolta över att kunna stärka vår position i Sverige genom att få delta i Markbygdens Vind Park. Vår lösning resulterar i kostnadsbesparingar från ingående material till snabbare montering på arbetsplats, säger Topi Paananen på CEO Peikko Group Corporation.

Leveranserna är planerade att utföras under 2017 och den första delen av parken ska vara i drift i slutet av 2019.