Hem Hållbarhet Ny nominering för Brf Viva

Ny nominering för Brf Viva

För femte året arrangerar It Is Media tävlingen Årets Rum och Brf Viva i Göteborg har nominerats i kategorin Årets Boende 2018.

– Vi är mycket glada och stolta över nomineringen. Det är självklart för oss som kooperativt företag att hållbarhet ska genomsyra allt vi gör. I Brf Viva har ambitionen från första början varit att bygga det mest innovativa och hållbara bostadsprojektet i Sverige, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef för Riksbyggen i Göteborg.

Riksbyggens Brf Viva är ett bostadsprojekt med forskningsfokus i Göteborg. Forskningen kring Brf Viva bedrivs inom ramarna för Positive Footprint Housing som är en tvärvetenskaplig forskning för helhetstänkande kring innovativ hållbar bostads- och stadsutveckling. Riksbyggen är bland annat först med att testa betong med mindre klimatpåverkan.

Nomineringen lyder:

”Brf Viva är ett bostadsprojekt med hög innovationsgrad med fokus på hållbara lösningar. Det är resultatet av flera års forskning kring hur vi både kan bygga, bo och leva så hållbart som möjligt. Bostadshuset är ett plusenergihus, vilket innebär att det producerar mer energi än det gör av med. Brf Viva har allt från egenproducerad el och solcellsanläggning till olika typer av elbil- moped- och cykelpooler. Här finns socialt hållbara planlösningar, med entrébalkongen för möten samt gemensamhetslokaler som orangeri och återanvändningsrum”.

Tävlingen avgörs 5 februari 2018. Ungefär samtidigt är det tänkt att inflyttningen ska inledas i Brf Viva.