Hem Okategoriserade S:t Eriks förvärvar Vinninga Cement

S:t Eriks förvärvar Vinninga Cement

Anders Holgersson, vd för Vinninga och Per-Johan Dahlgren, vd för S:t Eriks.

S:t Eriks AB är en av Sveriges ledande aktörer inom betong och natursten. Nu blir företaget ännu starkare genom förvärvet av Vinninga Cementvarufarbik AB.

– Det känns mycket bra att förvärva Vinninga Cement. Det är ett mycket välskött bolag som har haft stark tillväxt med god lönsamhet. S:t Eriks kommer att vara stöttande i bolagets fortsatta tillväxt och bolaget kommer att drivas vidare utan förändringar i samma positiva anda. Förvärvet av Vinninga Cement kompletterar S:t Eriks redan breda position på marknaden som den ledande sten- och betongpartnern, säger Per-Johan Dahlgren, vd för S:t Eriks AB.

Vinninga Cement är en ledande producent av betongprodukter för bland annat lantbruk och byggsektorn. Bland produkterna finns bland annat L-stöd, T-stöd, väggelement, sockelelement, plintar och balkar. Bolaget startades 1937 och omsätter idag över 100 Mkr.

– Det känns fantastiskt bra att S:t Eriks kommer in som ägare. S:t Eriks är en stark industriell aktör inom betongprodukter och har ett gediget kunnande om marknaden. Vi kommer att fortsätta att utveckla vår verksamhet med fortsatt fokus på hög produktkvalitet, leveranssäkerhet och engagemang, säger Anders Holgersson, vd för Vinninga Cementvarufabrik AB.

Vinninga Cement kommer att drivas som separat dotterbolag inom S:t Eriks-koncernen.