Hem Betongbruden Fogbruk och betongbilskakor

Fogbruk och betongbilskakor

Häromdagen fick jag mitt första lass vid sjutiden på morgonen. Det skulle till ett husbygge i Årsta. Där skulle det lossas med minipump, eller slangpump som en del säger. Det är en personbilsdragen pump som bara har slang, ingen mast.

När jag såg på transportsedeln att det var fogbruk så hajade jag direkt att det här blir nog en lång lossning. Väl på plats sade pumpföraren att kunden trodde att de skulle vara klara på 1,5 timme. Det lät ju inte så farligt tänkte jag, mot bättre vetande. Att man aldrig lär sig… det blir aldrig som man tror!

Efter en timme och fyrtio minuter var bara halva bilen tömd, och jag började haja att här blir jag nog stående ett bra tag. Som vanligt när jag lossar till minipump så står jag helst ute, jag tycker att jag ser bättre då. Strax efter två timmars lossande tvärdog dessutom pumpen och vägrade starta igen… Jippi. Ny pump beställdes och anlände sisådär fyrtio minuter senare. Efter totalt fyra timmar var vi äntligen klara! Tillbaka till fabriken för lunch och sen var tanken att jag skulle köra till ett bygge i Hammarby, men där hade de också strul så det drog ut på tiden för länge. Jag hade tid hos massören så jag fick spola och åka hem istället.

Efter massören bakade jag pepparkakor. Jag hade ingen form så jag fick rita en mall och sen skära ut kakorna med kniv. Jag kan ju utan tvekan konstatera att jag kör betongbil avsevärt mycket bättre än jag bakar betongbilskakor (se bilden ovan), men det syns ju i alla fall vad det är! 🙂Åsa “Betongbruden” Karlström