Hem Hållbarhet Växjöbyggnad nominerad för internationellt pris

Växjöbyggnad nominerad för internationellt pris

Äldreboendet Skärvet har nominerats till Estonian Concrete Associations tävling “Årets Betongbyggnad”. Växjöbyggnaden är en av 19 uttagna byggnader i den internationella tävlingen för 2017.

Kvarteret Skärvet, som är ett samarbete mellan arkitektbyrån Kjellander Sjöberg och byggherren Skanska, är startpunkten för Bäckaslöv, en ny stadsdel längs järnvägen från centrum ut till Norra Bergundasjön i Växjö. Området utgör den första etappen i stadens vision om en hållbar stadsutveckling.

Skärvet är den enda svenska byggnanden som nominerats i tävlingen vars syfte är att hitta och belysa byggnader med ett utseende och genomförande som visar fördelarna med betong som konstruktionsmaterial. Vinnaren utses i mars 2018.