Hem Okategoriserade Atlas Copco säljer betongverksamheten

Atlas Copco säljer betongverksamheten

Atlas Copco säljer sin betong- och kompakteringsverksamhet till Husqvarna Groups Construction-division.

– Vårt engagemang för byggbranschen är lika starkt som någonsin, och framöver kommer vi att ha en mer fokuserad produktportfölj genom vilken vi ännu bättre kan rikta våra resurser mot att skapa ytterligare innovation och produktivitet för kunder, säger Andrew Walker, chef för Atlas Copcos affärsområde Energiteknik.

Totalt är det runt 200 anställda som övergår till Husqvarna Group. Verksamheten hade intäkter runt MSEK 570 under 2016 och produkterna inkluderar kompletta sortiment för betong och kompaktering, så som markvibratorer, duplexvältar och betongvibratorer.

– Vi tror att Husqvarna Construction är ett bra hem som kan utveckla betong- och kompakteringsverksamheten ytterligare, säger Andrew Walker.

Överlåtelsen omfattar produktionsenheten i Ruse, Bulgarien, och produktionstillgångar i Nashik, Indien, liksom global försäljnings- och serviceverksamhet. Överlåtelsesumman är inte materiell i förhållande till Atlas Copcos börsvärde och blir inte offentliggjord. Avyttringen är föremål för konkurrensmyndigheters godkännande och slutförs under första kvartalet 2018.

Atlas Copcos affärsområde Energiteknik kommer i fortsättningen att ha ett större fokus på sina kärnteknologier luft, energi och flöde.