Hem Okategoriserade Ny betongbro över Indalsälven

Ny betongbro över Indalsälven

Efter år av påtryckningar har Trafikverket beslutat att bygga den efterlängtade Litsbron över Indalsälven i Östersund. Betongindustri levererar betongen till den 400 meter långa betongbron som knyter samman samhället.

– Infrastrukturen är väldigt viktigt för att de som bor här ska kunna ha ett fungerande vardagsliv, säger Robert Oskarsson, regionchef på Betongindustri Norr.

Trots att den gamla bron som förbinder Lit och Södra Söre är 85 år och i dåligt skick har beslutet om etableringen av den nya bron dragit ut på tiden. För dem som bor i Södra Söre söder om älven är alternativet till bron att åka en halvmils omväg österut via väg E45, som heller inte är avsedd för cykel- eller gångtrafik. I Lits samhälle på den norra sidan finns affärer, hälsocentral och skola.

Den nya bron blir tvåfilig och kan bära tunga fordon men rymmer även cyklister och fotgängare. Peab är entreprenör och Betongindustri kommer att leverera omkring 6000 kubikmeter betong. Enligt planerna ska bron vara färdig hösten 2019.