Hem Okategoriserade Polygon och AK-Konsult förvärvar Metodia

Polygon och AK-Konsult förvärvar Metodia

Polygon och AK-Konsult har förvärvat Metodia AB i Knivsta. Förvärvet stärker Polygon och AK-konsult inom kundsegment nybyggnation i Storstockholm. 

– Metodia AB har hög kompetens och passar väl in i Polygon och AK-konsults erbjudande. De har kompetent personal, långa kundrelationer och delar våra värderingar. Därför är vi övertygade om att förvärvet kommer att slå väl ut, säger Thomas Perman, vd för Polygon och AK-konsult.

Metodia AB tillhandahåller fuktmätningar och rådgivning inom fuktsäkerhet för flera byggföretag. Verksamheten kommer att stärkas i och med förvärvet då medarbetarna får tillgång till Polygon och AK-konsults tekniska utrustning och resurser för utbildning, marknadsföring och försäljning. Polygon och AK-konsult har efter förvärvet ca 170 medarbetare fördelat över hela Sverige.

– Vi vill ta en aktiv roll när det gäller att konsolidera branschen och vi vill säkerställa en mer professionell hantering av fuktproblematiken. Med förvärvet får vi en större kritisk massa och får på så sätt större effekt på marknaden, säger Thomas Perman.

Metodia AB införlivas i Polygon och AK-konsults varumärke och kommer att organiseras under den verksamhet som riktar sig mot nyproduktion av byggnader. Verksamheten har sin bas i Uppsala, men verkar i hela Stockholmsregionen.