Hem Betongbruden Tillbaks på jobbet

Tillbaks på jobbet

Betongbruden

God fortsättning!
Efter att ha varit ledig sedan julafton var det rätt skönt att få köra lite lastbil igen i tisdags. Även om jag gnäller en del emellanåt och det är skönt att vara ledig så tycker jag ju att jag har världens bästa jobb.

Det blev en lugns start på arbetsveckan. Jag hämtade betongbilen vid Kungens Kurva strax före klockan sex och åkte till fabriken i Farsta. Lastade ett lass som skulle till Skogås,  cirka tio minuter bort. Lossade på nån kvart och sen när jag kom tillbaka till fabriken fick jag en stunds paus och sen fick jag “disken”. Disken är det som blir när fabriken görs rent och består av bland annat en hel del grus och vatten. För oss betongbilar är disken väldigt bra, då den gör lite extra rent i roteraren.

Efter att ha tömt ur disken blev det lunch och sedan for jag vidare till fabriken i Solna. Där blev det återigen lite väntetid, så jag kollade TV så länge. Nästa destination blev en liten långkörning till Rimbo med två kubik som skulle lossas i bask. Väl framme hos kunden tar lossningen rekordsnabba fyra minuter. Åker tillbaks till fabriken och får en till disk! Dags att köpa en triss tror jag bestämt.

Låter disken skvalpa runt i roteraren från Solna till Farsta (härligt, ju längre tid desto bättre) där jag tömmer ur den och spolar rent bilen.  I lugn och ro rullar jag sen tillbaks till Kungens Kurva och parkerar för dagen.  Onsdagen blev en “stådag” på grund av för lite jobb så då hann jag fixa lite ärenden och köra ett bra pass på gymmet.