Hem Okategoriserade Systemhus i danskt samarbete

Systemhus i danskt samarbete

Enligt ett pressmeddelande från Raire Invest har deras norska klient Systemhus AB ingått ett samarbetsavtal med en dansk leverantör för totalentreprenad av bostadsproduktion i betong.

– Vi är mycket nöjda. Vi har alltid närt en vision att när hyresrätternas tid kommer så måste det finnas sätt att komma ner så långt i produktionskostnad att det finns attraktiva marginaler i hyresrätter igen. Samarbetet möjliggör detta, säger Systemhus tillträdande vd Poul Dissing.

Under hösten har ett gemensamt koncept som passar Systemhus strategi att bygga hyresrätter i stor skala arbetats fram samtidigt som prisnivån har förhandlats. I och med detta samarbete klarar Systemhus Boverkets krav, både avseende studentlägenheter och vanliga hyresrätter, och kan söka statligt stöd för byggnationen.

– En stor fråga i förhandlingen har varit levereranskapacitet och den är säkrad. Leverantören har kapacitet av leverera i stor skala, säger Poul Dissing.

Fram till 22 januari genomför Systemhus AB en nyemission med syfte att marknadsnotera sig under våren 2018.