Hem Okategoriserade Nytt landmärke i Falkenberg

Nytt landmärke i Falkenberg

Vesterhavsporten planerar att bygga nya bostäder och lokaler i Falkenberg, Enligt ritningarna ska det bli ett 16-våningshus som sammanlänkas med en u-formad byggnad med fyra våningar.

Bakom byggnationen av Vesterhavsporten, som blir ett nytt landmärke vid den sydöstra infarten till Falkenbergs centrum, står Gekås i Ullared. I och med denna investering kommer Gekås att förvalta cirka 600 hyresrätter i Falkenberg och Halmstad.

– Gekås ägare vill investera överskott från verksamheten i långsiktiga projekt som ger samhällsnytta, och då har valet fallit på hyresrätter i vårt närområde, säger Boris Lennerhov, vd Gekås.

Vesterhavsporten innehåller till största delen lägenheter, men det blir även lokaler i bättre lämpade ytor. Hela första våningsplanet i höghuset och fyravåningshuset blir en friskvårdsanläggning som hyrs av Strandhälsan AB. Byggare är Falkenbergsföretaget PH-Bygg och höghuset kommer att tillverkas i A-betongs fabrik i Falkenberg. Den totala bostads- och lokalytan i Vesterhavsporten blir drygt 10 000 kvadratmeter plus 3000 kvadratmeter källare med parkeringar och förråd.

Bygget är tänkt att inledas i april 2018 och ska vara klart till årsskiftet 2019/2020 med inflyttning i början av 2020. Uthyrningen av lägenheterna startar 2019 och kommer att hanteras av Riksbyggen.