Hem Fråga Experten Fråga Experten: Bästa vidhäftning på betongen?

Fråga Experten: Bästa vidhäftning på betongen?

Fråga Experten

Skall putsa en lecavägg. Nedre delen (ca 1 meter från golv) av väggen består av betong. Funderar på hur jag får bästa vidhäftning på betongen. Putsskiktets tjocklek kommer att variera mellan 5 -70 mm då väggen är ojämn.
/Johan

Delen med betong behandlas på samma sett som resterande lecablock. Innan väggen putsas kan ytorna först slammas, och sedan hålls någorlunda fuktiga. Det kan eventuellt också räcka med att fukta upp ordentligt en stund innan. Annars kan du på ytan med betong använda produkter såsom vidhäftningsslamma, vidhäftningsförbättrare, primer, osv. Kolla med de som säljer putsen, de brukar ha bra lämpliga tillhörande produkter.

Oskar Esping, tekn. dr. Thomas Betong och Thomas Concrete Group