Hem Hållbarhet Magnus Meyer vd för WSP Europe

Magnus Meyer vd för WSP Europe

Magnus Meyer.

WSP:s Sverige- och Norden-vd Magnus Meyer är sedan den 1 januari i år även ansvarig för WSP Europe, som omfattar WSP:s verksamhet i Europa förutom Storbritannien.

– I min nya roll får jag möjlighet att driva tillväxt och utveckling även på den europeiska marknaden, vilket ska bli mycket spännande, säger Magnus Meyer.

WSP är ett analys- och teknikkonsultföretag som erbjuder tjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur och Miljö & Energi. Utvecklingen i Norden har varit stark via förvärv av bland annat Höyer Finseth i Norge och Trafix och ISS Proko i Finland.

– Vi har positionerat oss väl på marknaden och är en attraktiv arbetsgivare. WSP är verksamma i en spännande bransch i snabb förändring och genom vår unika position som global aktör i den nordiska marknaden tar vi en ledande roll som samhällsutvecklare, säger Magnus Meyer.

WSP Norden har idag 5200 medarbetare, vilket är en fördubbling sedan 2014. WSP Sverige, med över 4000 medarbetare vid utgången av 2017, bidrog starkt till den goda utvecklingen genom rekrytering av 1000 nya medarbetare under fjolåret.

I och med Magnus Meyers utökade ansvarsområde förstärks den svenska organisationen med en operativ chef. Mickey Johansson, som tidigare varit affärsområdeschef för WSP Management, får det operativa ansvaret att samordna och effektivisera WSP Sveriges tjänsteutbud.