Hem Okategoriserade “Det har inte funnits alternativ”

“Det har inte funnits alternativ”

Ergofast lanserar en ny betongskruv, Fischer’s Ultracut FBS II 12 mm, som enligt egna testresultat innebär en tidsbesparing på 20 procent i borrmomentet jämfört med 14 mm. Mindre borrhål, mindre borrdjup och mindre materialåtgång ska också innebära en optimering av ekonomin.

– Det är inte ovanligt att betonginfästningar är grovt överdimensionerade för att det inte har funnits alternativ till 14 mm, säger Micael Nilson, KAM på Ergofast, i ett pressmeddelande.

Den nya betongskruven innebär enligt Ergofast att konstruktörer får större möjligheter till optimering av skruvdimensioner i förhållande till lasterna. Genom minskad materialåtgång, mindre borrdjup och borrhål ska kostnaden för infästningen bli lägre samtidigt som montaget går snabbare.

– Utracut FBS II 12 fyller dimensionsglappet mellan 10 och 14 mm och det finns fler vinster att göra än i material, tid och pengar. Borrningen av 12 mm istället för 14 mm innebär en tidsbesparing på 20 procent, mindre tid vid borrmaskinen innebär också bättre ergonomi för montören, säger Micael Nilsson.

Ultracut FBSII har sågtänder som gör att skruven blir lättdragen, även när den återanvänds. Den kan skruvas ut två gånger upp till 10 mm för justering med bibehållen hållfasthet och finns med olika typer av skruvskallar, nyckel eller torx. Skruven är godkänd för seismisk C1+C2-använding.

– Det är verkligen en lättarbetad betongskruv, bland annat därför att den rensar borrhålen när man skruvar in den i vertikala hål. Du slipper rensa ur borrhålen, det är bara att dra in skruven.