Hem Okategoriserade Essve lanserar ny multifog

Essve lanserar ny multifog

Essve lanserar nya Byggfog ESS 1 som en praktisk multifog för byggproffsen. Det är en universalfog som fäster mot betong och så gott som alla byggmaterial och ska kunna ersätta många av marknadens mest använda fogar.

Håller produkten vad som utlovas borde det innebära minskad lagerhållning och färre halvfulla fogpatroner på soptippen. I ett pressmeddelande jämför Essve Byggfog ESS 1 med Esstack som även den minskar svinnet och blev en stor försäljningsframgång. Med Esstack PRO 1 och Byggfog ESS 1 ska en hantverkare kunna lösa hela nittio procent av sina lim & fog-montage.

– Det säger en del om produktens mångsidighet, säger Lisa Jungerts, produktchef för lim och fog på ESSVE.

Byggfog ESS 1 är anpassad för applikationer inom golv, sanitet, fasad, toppförsegling fönster, karosseri och ventilation. Fogen är snabbhärdande och helt väderbeständig, vilket möjliggör tätning både inne och ute. Produkten ska också fungera som lim, även om den är mjukare än ett montagelim. Enligt Essve fungerar den utmärkt på byggen som har olika miljöaspekter att ta hänsyn till då den uppfyller en mängd egenskapskriterier avseende miljö- och hälsofarliga egenskaper.