Hem Okategoriserade Fimpat för gott hos Peikko

Fimpat för gott hos Peikko

Nu är det dags att fimpa på Peikkos arbetsplatser. Företaget vill främja välmående och ett hälsosammare liv och inför därför ett globalt rökförbud.

– Initiativet innebär en win-win situation för alla, bortsett från tobaksindustrin givetvis, säger Topi Paananen, vd för Peikko Group.

Från och med den 31 maj i år, World No Tobacco Day, är rökning förbjudet på Peikkos alla kontor, produktionslokaler och omkringliggande områden. Policyn gäller i över 30 länder och omfattar alla Peikkos anställda liksom inhyrda arbetare, studenter, praktikanter och besökare.

– Det kommer att ha en positiv effekt på våra anställda som förbättrar både sin hälsa och sin ekonomi. Samtidigt tjänar Peikko på det som företag då antalet sjukskrivningar sannolikt kommer att minska på lång sikt, säger Topi Paananen.

Genom olika insatser och åtgärder kommer Peikko att hjälpa de anställda att bli rökfria fram till den 31 maj. Rökfria arbetsplatser är en växande trend men det är ovanligt att globala företag som Peikko inför en policy som täcker alla länder.