Hem Betongbruden Måndag hela veckan


Måndag hela veckan


Betongbruden

Vissa dagar är sämre än andra, och vissa veckor också. I måndags när jag skulle köra under blandaren för att lasta så var jag lite väl närgången med en tungavstängning så jag slet bort underkörningsskyddet bak plus att vänstra bakljuset gick sönder. Bra start på dagen… Att man kör sönder saker händer ibland, likafullt är det såklart jäkligt retsamt när det händer. Jag plockade upp delarna, ropade upp fabriken på radion och sa att jag behövde åka på verkstad och sen åkte jag upp till vår verkstad i Brunna och fick bilen fixad. Fabriken fick en ersättningsbil så de blev inte lidande av mitt klanteri.Tisdagen bjöd på YKB-kurs. YKB står för Yrkeskompetensbevis och är en fortbildning som är obligatorisk för alla som jobbar som chaufför av tunga fordon.På onsdagen så skulle jag köra på fabriken i Farsta. Vi hade en rejäl väntetid på morgonen på grund av många bilar men sen fick jag lass. På väg tillbaka från lass två kändes bilen lite annorlunda en kort stund, men sen gick den som vanligt. Körde ut på Värmdöleden och lagom till jag hade hunnit upp i ca 70 så känns det som att bilen kränger kraftigt i sidled, det kändes ungefär som att bakdelen försökte köra om framdelen. Jag hann precis tänka vad fasen var det där, innan det hände igen. Det kändes riktigt läskigt så jag bromsade så fort jag vågade, slog på saftblandare och varningsblinkers och sen smög jag till verkstan. 
Där konstaterades det snabbt att en fjäder var av och det blev lift med en kollega tillbaks till Kungens kurva där min personbil stod.