Hem Okategoriserade Betongspaning: Sto

Betongspaning: Sto

Varje fredag spanar vi in ett företag i farten och först ut är Sto Scandinavia med huvudkontor i Linköping. Visste du att…

…namnet Sto registrerades i Tyskland 1962 då firman Stotmeister & Co, Farben und Baustoff KG bildades. Sto är de tre första bokstäverna i ägarfamiljens Stotmeister efternamn.

…företagets verksamhet startade redan 1936 då Wilhelm Stotmeister, farfar till nuvarande koncernchefen Jochen Stotmeister, förvärvarde ett cement- och kalkverk i byn Weizen i Schwarzwald.

…Sto Scandinavia bildades 1987 men redan 1985 hade StoCrete Betoflex för betongytor lanserats på den svenska marknaden. Detta sedan Patrick Toorell, då ägare av ett entreprenadföretag inom betongrenovering och betongskydd, kommit i kontakt med Sto när han sökte efter en ytbeläggning till balkonger.

…1987 var också året som StoCrete SM, ett av de första snabblagningsbruken på marknaden, lanserades och ersatte tre arbetsmoment med ett.

…produktionsanläggningen i Linköping stod klar 2001. 2012 byggdes lagerbyggnaden ut med fördubblad yta samtidigt som ett nytt logistikcentrum invigdes.

…Sto har ambitionen att vara världsledande inom hållbart byggande.

Mattias Bengtsson.

…Mattias Bengtsson är ansvarig för försäljningen av StoCretec i Sverige sedan årsskiftet. Han har jobbat som säljare på Sto inom Betong och Golv (StoCretec) de senaste 10 åren och i byggbranschen ytterligare 15 år.

– Jag ser fram emot utmaningen att leda vårt säljteam StoCretec. Vi jobbar alltid nära kunden och bistår från projektering till färdigt projekt. Som bas har vi vår långa erfarenhet av tekniskt utmanande projekt inom golv, betongrenovering och kolfiberförstärkning. Vår utmaning är nu att möta marknadens behov med tanke på den stora förändringen som digitaliseringen medför. Vi intensifierar arbetet med att ta fram BIM-filer i olika skeden från projektering till förvaltning, för att ytterligare stärka vår service till kunderna, säger Mattias Bengtsson.