Hem Hållbarhet Ny utmärkelse för Brf Viva

Ny utmärkelse för Brf Viva

På scen från Riksbyggen för att ta emot priset: Martin Lundblad, Charlotta Szczepanowski, Michael Ekberg och Mikael Ahlén.

Riksbyggens Brf Viva i Göteborg fortsätter att kamma hem utmärkelser. På Årets Rum-galan som inleder Stockholm Design Week utsågs “Sveriges mest innovativa bostads- och stadsutvecklingsprojekt” till Årets Boende 2018.

Enligt juryns nominering är Brf Viva “ett lovvärt exempel på boende för en hållbar framtid”.

– Vi är mycket tacksamma och glada över utmärkelsen, det är ett kvitto på det arbete som vi lagt ner för att skapa Sveriges mest innovativa bostadsprojekt, Brf Viva. Vår förhoppning är att Brf Viva inte bara ska vara ett unikt bostadsprojekt utan även fungera som inspirationskälla för ett framtida mer hållbart byggande i hela branschen, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad i Göteborg.

I Brf Viva provas flera nya idéer inom hållbarhetsområdet, bland annat en ny typ av betong med en betydligt lägre klimatpåverkan än den vanliga.

– Till skillnad från många andra utvecklingsprojekt är inte Brf Viva en ”labbmiljö” utan här testas alla nya hållbarhetsidéer på riktigt, säger Therese Berg, hållbarhetschef på Riksbyggen.