Hem Hållbarhet Giftfritt ytskyddsmedel på svenska marknaden

Giftfritt ytskyddsmedel på svenska marknaden

Foto: Enzymex.

Ytskyddsmedlet Enzymex Ecocoat har sålts i över 20 år men först nu är det tillgängligt på den svenska och europeiska marknaden. Enligt Enzymex Miljöteknik är medlet giftfritt samtidigt som det motsvarar högsta krav på teknisk prestanda, slitstyrka och ekonomi.

– Det är en produkt som skyddar betong och stål utan hjälp av gifter och ämnen som påverkar naturens och människans hälsa. Den består av två komponenter: gips och ricinolja, som bägge är naturliga till hundra procent, säger Lars Jagenburg, vd för Enzymex Miljöteknik.

Enligt ett pressmeddelande har Enzymex Ecocoat redan använts på flera hundra oljetankar, avloppsanläggningar och transformatorgropar.

– Faktum är att vår produkt är godkänd för användning tillsammans med dricksvatten och så giftfri att den kan ätas. Den har en enastående vidhäftning, härdar på en halvtimma även i minusgrader och ger en slät yta som hittills hållit i 20 år utan underhåll. Den är dessutom helt luktfri, så alla på arbetsplatsen kan stanna kvar medan Ecodur snabbt appliceras. Ytan är dammtorr på sju minuter och gångbar efter 15 minuter i rumstemperatur, säger Lars Jagenburg som menar att produkten även gör grundmålningen överflödig.

– Idag är Enzymex ensamma i Norden om att erbjuda denna innovativa teknik. Våra produkter är väl beprövade av hundratals bolag jorden runt och testade och godkända av olika certifieringsinstitut såsom Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (RISE).