Hem Okategoriserade Flexovit lanserar ny diamantklinga

Flexovit lanserar ny diamantklinga

Flexovit lanserar en diamantklinga som ska kunna kapa flera olika material – från gummi och armerad betong till gjutjärn. Den nya klingan, med beteckningen Ductil, är avsedd att användas i vinkelslipmaskiner eller handhållna kapmaskiner.

– Med Ductil underlättas arbetet på byggarbetsplatsen då man inte behöver byta klinga för olika material, säger Peter Lindell, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives.

Flexovits nya klinga Ductil har en ny konstruktion där diamantslipkornen ligger utanpå själva segmentet vilket ger en konstant och direkt kontakt med material som ska kapas. Enligt tillverkaren får den därmed en mycket aggressiv och snabb kapning, lång livslängd, konstant kapdjup och låg vibrationsnivå. Ductil är avsedd för torrkapning och finns i diametrar 115 mm och 230 mm för vinkelslipmaskiner och 300 mm för handhållna kapmaskiner.

Klingan lämpar sig utmärkt för rivnings- och demoleringsarbeten då den kapar flera olika material som betong, armerad betong, sten, takpannor, trä, plast, gummi, gjutjärn och icke-järnmetaller som aluminium, glasfiber och kompositer.

– Den nya klingan kapar dessutom mycket aggressivt varför arbetet går snabbt och enkelt, säger Peter Lindell.