Hem Hållbarhet “Vi hoppas på guld”

“Vi hoppas på guld”

Loop Rocks, Sveriges största marknadsplats för byggmassor, har utsetts till finalist i PostNord Logistics Award. Vinnaren presenteras den 15 mars.

– Vi är mycket hedrade över finalistplatsen och hoppas på guld. Byggbranschen behöver smartare logistiklösningar som skapar resultat, både ur ett ekonomiskt och ett miljömässigt perspektiv. Enligt nya studier står byggbranschen för mer än hälften av all tung trafik i Stockholmsområdet och den största delen av detta är transporter av stenmaterial och andra fyllnadsmassor, säger Carl Zide, Head of Loop Rocks.

Genom Loop Rocks kan transportsträckan minska med upp till 75 procent i och med att byggmassorna förflyttas direkt från projekt till projekt istället för via återvinningsanläggningar, till deponi och från grustag och bergtäkter. Kostnaden för användarna blir lägre samtidigt som det är bättre för miljön och ökar återanvändningsgraden av befintliga massor. Loop Rocks har idag över 8000 användare i Sverige.

– Det visar att det finns en marknad och tydligt behov av Loop Rocks. Alla gillar att göra en smart affär, säger Carl Zide.

Juryn, som består av forskare, specialister och företagsledare. De andra finalisterna i tävlingen är Boozt, Packsize och Zalando.

– En effektiv och smart logistik har en avgörande betydelse för såväl konkurrenskraft som lönsamhet. Det är precis det, vikten av logistikens påverkan, som vi vill lyfta fram med utmärkelsen Postnord Logistics Award, säger Mats Abrahamsson, juryns ordförande och professor i logistik vid Linköpings universitet.