Hem Hållbarhet Loop Rocks blir helnordisk plattform

Loop Rocks blir helnordisk plattform

Loop Rocks är en öppen plattform för effektivare hantering av sekundära fyllnadsmassor på byggarbetsplatser.

NCC:s virtuella marknadsplats Loop Rocks, där användare kan matcha utbud och efterfrågan av byggmassor mellan varandra, etableras nu även i Norge. Plattformen och appen har redan drygt 9000 användare i Sverige, Finland och Danmark.

– Den norska byggindustrin är en förebild för oss och präglas av stränga miljökrav, moderna byggföretag och stora investeringar. Detta är en stor möjlighet som vi inte vill missa, säger Carl Zide, chef för Loop Rocks.

I Norge, som enligt Euroconstruct har de högsta bygginvesteringarna per capita, kommer Loop Rocks inledningsvis att samarbeta med ledande lokala miljökonsultföretag för att försäkra användarna om en lokal närvaro. En av de viktigaste delarna i verksamheten är att säkerställa att alla massor som passerar Loop Rocks plattform är miljöprovtagna och innehar rätt dokumentation.

– Loop Rocks skapar nya cirkulära flöden genom att återanvända byggmassor mellan byggarbetsplatser, anläggningar och lastdeponier. Vi hjälper våra användare att reducera kostnaderna för hanteringen av byggmassor samtidigt som de minimerar sin miljöpåverkan med färre transporter och ökar återanvändningsgraden av befintliga massor, säger Tor Heimdahl, kommunikationschef för NCC i Norge.

Loop Rocks emottog flera utmärkelser priser under 2017, bland annat bästa individuella prestation av Swedish Green Building Council.

– Efter den norska expansionen blir Loop Rocks en helnordisk plattform. De nordiska byggmarknaderna har mycket gemensamt och nya digitala lösningar som Loop Rocks skapar synergier som inte tidigare fanns inom och mellan marknaderna, säger Carl Zide.