Hem Betongbruden Snökanoner och trafikkaos

Snökanoner och trafikkaos

Betongbruden

Den här veckan har östra delarna av landet drabbats av snöoväder. Blåst, snö och kyla vilket skapade problem i trafiken. Givetvis har det varit mängder med olyckor, så är det alltid så fort vädret blir över det normala här i Stockholm. Vissa personer förstår inte att om det är dåligt väglag/väder så kan man inte köra som man gör under bra förhållanden.

Här är några tips: Acceptera att det tar längre tid att åka så stressa inte. Använd blinkers, gör inga hastiga manövrar, håll dubbla avståndet till framförvarande, sopa av bilen (HELA bilen) och skrapa alla rutor så har du gjort mycket för att öka säkerheten för alla.
Att dessutom se till att ha vatten, nåt att äta och en filt med sig i bilen utifall det skiter sig ordentligt är också vettigt. Det gör stor skillnad i en sådan situation. Det är trots allt inte så längesedan folk fick övernatta i sina bilar på E4:an på grund av snöstorm.

När det gäller tungtrafiken så klarar vi oss ofta hyfsat, men vi behöver precis som personbilarna längre stoppsträckor och därför önskar vi att man inte kastar sig in precis framför lastbilen/bussen. Min bil väger ungefär 25 ton lastad, är det halt så tar det lite tid att få stopp på den. Dessutom ökar risken för sladd om jag måste bromsa hårt. Vi kan också ha problem att komma iväg vid rödljus eller korsningar, och löjligt små backar kan ställa till det. Därför bibehåller vi gärna lite “rull”. Att släppa fram tungtrafik är enormt uppskattat!

Om ni gör vad ni kan för att underlätta för oss och övriga trafikanter så lovar jag att göra allt jag kan för att mina 25 ton inte ska åka nånstans dit jag inte har tänkt mig.

Åsa “Betongbruden Karlström”