Hem Betongbruden Rekrytering och väntetid

Rekrytering och väntetid

Betongbruden

I måndags hade jag med mig en kille som skulle åka med en dag för att se om jobbet kunde vara något för honom. Dagen började med ett lass som skulle lossas med ränna (bild). Efter det fick vi ett lass till en minipump/slangpump och sen blev det lunch.

Efter lunchen fick vi ett lass till St Görans sjukhus där vi skulle lossa till bask (nedre bilden). På vägen dit får vi veta via radion att adressen som står inte stämmer, så jag ropar upp bilen som har första lasset till kunden och kollar vart vi ska.

Det visar sig att det pågick markarbeten på den tilltänkta lossningsplatsen och att kranföraren nu fick lyfta basken över hela bygget istället. Jag säger till medåkaren att det här kommer att ta tid och vi ställer oss och väntar. Efter nån halvtimme får vi höra att det är rätt mycket betong kvar i bilen före oss, så då går jag och köper fika.  Inte alltid man har så lyxigt att det finns den möjligheten.

Efter nästan två timmars väntetid blir det vår tur. Kunden ber om ursäkt för strulet, det är det långt ifrån alla som gör och det är uppskattat när det väl händer.

Lossningen tar lite mer än en timme och sen blir det hemgång. Medåkaren tyckte att jobbet verkade roligt så på väg tillbaks till hemmafabriken ringer han och tackar ja till jobbet. Välbehövligt tillskott till firman!

Åsa “Betongbruden” Karlström