Hem Okategoriserade Måndagsbloggen: Så blev min lördag!

Måndagsbloggen: Så blev min lördag!

Chefredaktör Roger Andersson bloggar varje måndag.

På onsdag åker jag till Norrköping. Åker tåg. Trevligt att gunga fram över östgötaslätten. Det gäller att vara med nere mot Gnesta ungefär för då drabbas X2000 av sjögång och är man ute och går är det lätt att hamna i någons knä. Sitter man så kommer alltid undran över om man åt något olämpligt till frukost.

När jag bokade kände jag mig som en riktig 08:a. Egentligen vet jag inte alls hur en 08:a känner sig, för jag är en 018. Men det ger alltid poäng ute i landet att göra lite karikatyr av 08:or. Och 08:orna själva är så vana att de inte bryr sig.

När allt var bokat och klart, fram och åter över den gungande slätten, så visar det sig att jag bokat till Linköping. Köping som Köping. Dessutom icke ombokbar biljett, billigt ska det vara när jobbet betalar.

Pengarna i Bråviken tänkte jag men gjorde ändå ett försök på SJ:s hemsida. Jag är trots allt Priomedlem och har tjänat ihop till en och annan kaffe i mitt pendlarliv. Som jag aldrig utnyttjat då det inte finns något kaffe på pendeln mellan Uppsala och Stockholm. Knappt sittplats förresten.

När jag sitter där en lördagskväll, svettig inför Mellon, inte för att jag är rädd för vilket bidrag vi ska skicka till Lissabon, där jag för övrigt nyss har varit och tittat på vacker betong och känner ett visst ansvar att vara artig tillbaka mot. Det kändes ändå rätt kört i år.

Nej, svettig för att min fru ville slänga i rödspättorna bland smöret i pannan och de blir klara på sekunden och ska ätas medan de fortfarande bubblar.

Men då. Chockad. Poppar ”John” upp, en trevlig SJ-anställd som fått chatkommendering klockan 19.55 en lördag. ”Tjena” säger han, ”kan jag hjälpa till med något?”. ”Tjena John”, säger jag. ”Jag är en 08:a…” Nej, så klart inte, lite osäker på Johns humor. Men jag förklarar läget och John svarar ”Ett ögonblick”.

Så återkommer han med glädjebeskedet, kör samma biljetter, hoppa av i Norrköping, det ligger på vägen, no problems. ”Du är 08:a va”, tänker säkert John. Men det bjuder jag på.

Vad jag ska göra i Norrköping? Jag ska prata Nordbygg med Peikko och några andra, vi har ju en 72 kvadratmeter stor monter under namnet “Fråga Betongexperterna”. C12:45 är namnet, vi ses där!