Hem Okategoriserade Storsatsning på nätstationer i Finspång

Storsatsning på nätstationer i Finspång

KL Industri levererar nätstationer i betong och plåt.

KL Industri expanderar med en omorganisation och ett nybygge på 2000 kvadratmeter. Företaget, som utvecklar och tillverkar betong- och plåtstationer som skyddar elektrisk utrustning för mellanspänningsnätet, har blivit marknadsledande i Norden och fortsätter att växa.

– KL Industri har utvecklats i snabb takt och ökat volymen på den svenska och finska marknaden. Vi ser att marknaden även i fortsättningen kommer att vara stark och i en förändring som ställer högre krav på tekniskt innehåll. När det gäller utökningen av personal rör det sig om sex nya strategiska tjänster på tjänstemannasidan, berättar vd:n Tino Gournambassis för Affärsliv.

Finspångsföretaget tillför nya avdelningar och tjänster för att kunna möta konkurrensen och kundens förväntningar. Nu arbetar cirka 170 personer i företaget.

– Vi anpassar antalet visstidsanställda beroende på hur mycket vi har att göra. När vi har högtryck kommer vi säkert att närma oss 220 personer som arbetar här. Det är en av anledningarna till att vi gör den här utbyggnaden. Det blir en multihall där vi både har flera produktionslinjer och en fabrik för att tillverka betong.

Investeringen landar runt 70 miljoner kronor. En kostnadseffektiv och långsiktig lösning i och med egentillverkningen av betong. Målet är att den nya produktionsbyggnaden ska stå färdig i början av nästa år.

– Det som är extra roligt är att vår satsning ger ringar på vattnet och också ger andra företag i Finspång ökad omsättning, säger Tino Gournambassis.