Hem Okategoriserade Betongspaning: Stadax

Betongspaning: Stadax

Stadax Betongteam AB arbetar med betonggolv – allt från att riva gamla slitna beläggningar slipning och polering av konstruktionsbetongen till att färdigställa ett golv med de bästa egenskaperna.

Stadax ägs av Henric Kärrstedt ensam och hela familjen på fyra personer plus dörrvakten Ozzy är verksamma i Varbergsföretaget. Det finns en uttalad övertygelse om att engagerade och rutinerade medarbetare är en av nycklarna till framgång liksom det egna intresset och engagemanget för arbetet.

Stadax har anor sedan 1982. Tio år senare, 1992, köpte företaget en av HTC Swedens första slipmaskiner för betonggolv och sedan dess har Stadax varit med och drivit utvecklingen av maskiner och teknik, inte minst för slipade och polerade betonggolv, framåt.

Intressant att veta om Stadax:

Henric Kärrstedt.

Henric Kärrstedt var involverad i nära samarbete med HTC Sweden AB när de nu kända varumärkena för slipad och polerad betong skapades, HTC Superfloor Platinum, HTC Superfloor Gold, HTC Superfloor Silver och HTC Superfloor Bronze.

Tillsammans med dåvarande produktspecialisten på HTC Sweden, Ingmar Bergman,  gjorde Henric Kärrstedt de första informationsbesöken hos arkitekter för att sälja in idén med slipade och polerade betonggolv

Det var även Stadax som tog kontakt med betongtillverkare och gjutfirmor för att informera och få igång samarbete i syfte att säkra upp kvaliteten på ett slipat betonggolv. Kontakter och samarbeten som är igång än idag när du läser detta.

Stadax goda rykte har inneburit att de fått förtroendet att ta helhetsuppdrag med ansvar för både gjutning och betongslipning. Ett av de största prestigeuppdragen är Swix i Lillehammer och  acceleratortunneln åt Skanska ESS som de tillsammans med underentreprenörer gjöt och slipade. Här var det även Stadax som genom Ingmar Bergman rekommenderade golvval och rådgjorde med arkitekter, konstruktörer och byggherre.

Dörrvakten Ozzy.

Stadax verksamhet startade med att riva och sanera gamla beläggningar från betonggolv – något som de fortfarande arbetar med.

Henric Kärrstedt har tillsammans med ett IT-företag utvecklat ett Affärssystem (Ordersystemet 3.0) som man idag fortsätter att utveckla och sälja. Systemet är byggt för att passa de flesta branscher och storlekar på företag och säkrar upp hela företagets affärsprocess digitalt.

Stadax har ett nära samarbete med ett flertal kända husleverantörer där de tar hand om kunder som vill ha slipade och polerade betonggolv. Stadax har utvecklat en modell i syfte att kvalitetssäkra slutresultatet och minimera överraskningar som leder till missnöjda slutkunder. Säljarna på husföretgen har varit på besök hos Stadax och gått igenom grunderna kring slipade och polerade betonggolv.

Henric på Stadax har tillsammans med andra kollegor i branschen valt att samarbeta under gemensam kvalitetsstämpel som kallas Confloor. I Confloor arbetas bl.a för att frågor kring slipade och polerade betonggolv tydliggörs och klarläggs och för att kvaliteten skall upprätthållas. Det ställs höga krav på standard hos medlemmarna och verkas för en seriös och sund konkurrens.

Stadax fick uppdraget att slipa och polera SEB´s huvudkontor i Köpenhamn. Ca 3000 kvm slipad och polerad betong levererades för både trappor och golvytor. Kontoret blev sedan valt till bland annat Årets Bygge 2011.