Hem Okategoriserade Jörgen Staflund Cementas val i Degerhamn

Jörgen Staflund Cementas val i Degerhamn

Jörgen Staflund, fabrikschef i Degerhamn från 1 april. Foto: Cementa.

Jörgen Staflund har utsett till fabrikschef på Cementas fabrik i Degerhamn på Öland och tillträder tjänsten den 1 april.

– Det känns fantastiskt inspirerande och utmanande att få överta ansvaret för driften av fabriken. Jag kan bidra med att utveckla teamet samt fokusera arbetet på miljö, energi och produktkvalitet, säger Jörgen Staflund i ett pressmeddelande från Cementa.

Han kommer närmast från en tjänst som Senior Technical Advisor inom Heidelberg Cement Operations Northern Europe och har lång erfarenhet av cementproduktion, huvudsakligen från sin period som underhållschef på Cementa i Skövde.

Cementa skickade nyligen in en ansökan om fortsatt brytningstillstånd till mark- och miljödomstolen. Den framtida försörjningen av kalksten till fabriken är en avgörande faktor.

– Hållbarhetsfrågorna är viktiga för mig, som ett ansvarsfullt användande av naturresurser och minskning av koldioxidutsläpp, där vi ska fortsätta arbeta med ständiga förbättringar. Min erfarenhet av Cementas fabriker är att de alla utmärker sig genom kompetenta och engagerade medarbetare och välskötta produktionsanläggningar som är underhållna, moderniserade och säkra. Hälsa, säkerhet, miljö och anläggningens driftsäkerhet vill jag prioritera, säger Jörgen Staflund.

Tillförordnad fabrikschef Urban Kristoffersen går i pension efter 45 år i företaget och den tidigare fabrikschefen Claes Kollberg kommer att arbeta med hållbarhetsrelaterade projekt inom Heidelberg Cement-koncernen.