Hem Okategoriserade Nu startar försäljningen på Bergstoppen

Nu startar försäljningen på Bergstoppen

Brf Bergstoppen 1 i Göteborg.

Nu kommer ett efterlängtat bostadstillskott i Göteborg i och med försäljningsstarten av Brf Bergstoppen i Bergsjön. Bakom projektet står HP Boendeutveckling tillsammans med Ulricehamns Betong.

– Vi bedömer att vårt välutvecklade boende och mycket kostnadseffektiva bostadsprodukt passar i stadsdelen. Vi har erfarenhet av att producera liknande projekt med hög kvalitet på andra orter där man, liksom i Bergsjön, inte uppfört nya bostadsrätter på väldigt länge, säger Håkan Jansson, affärsutvecklare hos HP Boendeutveckling.

Det är första gången sedan 80-talet som det säljs nya bostäder Bergskön. Projektet är en del av satsningen BoStad 2021 som utöver det ordinarie bostadsbyggandet
ska skapa 7000 bostäder i Göteborg och vara inflyttningsklara till stadens 400-årsjubileum år 2021.

Bostäderna får en attraktiv prisbild med lägenheter från 1 350 000 kronor och försäljningsstarten är planerad till början av april med inflyttning i slutet av 2019. Brf Bergstoppen uppförs som lågenergihus med mycket låg energiförbrukning och fokus på närproducerad energi i form av bergvärme och solceller. Målet är att erbjuda 164 nya lägenheter och två parkeringsgarage fördelat på fyra etapper som byggs i takt med efterfrågan.

Hos Fastighetsbyrån Nordost, som förmedlar bostäderna, märks mett stort intresse för det unika projektet. Patrik Andersson är glad över att få ansvara för försäljningen.

– Vi tycker naturligtvis att det är extra roligt att vi fått förtroendet att förmedla Brf Bergstoppen. Efterlängtade bostäder i Bergsjön med en upplåtelseform som inte producerats på över 30 år i
stadsdelen. Vi tror att lägenheterna kommer att locka alla typer av köpare både bosatta i närområdet men även från övriga Göteborg, fortsätter Patrik. Bostadspriserna har på senare år ökat
kraftigt och vi märker tydligt att våra kunder vidgar sitt sökområde efter bostäder med bra innehåll och med en attraktiv prisbild liknande Bergstoppen.