Hem Okategoriserade Rekorduppdrag för Linotol

Rekorduppdrag för Linotol

När Sveriges modernaste tågdepå ska byggas i Kärråkra i Hässleholm har NCC gett Linotol uppdraget att utföra all platsgjuten betong. Tågdepån ska serva och underhålla över 100 Öresundståg och med en entreprenadsumma runt 70 miljoner kronor är det Linotols enskilt största affär genom tiderna.

– Vi har deltagit i projekteringen sedan i höstas och bidragit med vår kunskap för att hitta effektiva lösningar. Det är ett komplext projekt där vår kunskap och erfarenhet kommer väl till pass, säger Linotols entreprenadchef Wiktor Holstenson i ett pressmeddelande.

Då projektet bedrivs i samverkan skapas lösningarna för entreprenaden gemensamt av byggherre, konsulter och entreprenörer.

– Under projekteringen fick vi bra input från Linotol på möjliga förbättringar och konstruktiva förslag på hur vi kan lägga upp jobbet. Vi är trygga med att Linotol klarar jobbet i tid och kan hantera de resurser som krävs på en så pass stor arbetsplats som Kärråkra, säger Kurt-Arne Nilsson, ansvarig inköpare på NCC.

Projektet genomförs i samarbete med Region Skåne och omfattar 200 yrkesarbetare och 35 tjänstemän. Totalt handlar det om 26 000 m2 fördelat på fem byggnader och ett antal järnvägsspår och entreprenaden beräknas färdigställas under 2019.