Hem Okategoriserade Nya programvarulösningar från Trimble

Nya programvarulösningar från Trimble

Trimble har presenterat 2018-versioner av programvarorna för byggnadskonstruktion, tillverkning och konstruktionsteam: Tekla Structures, Tekla Structural Designer och Tekla Tedds.

– Vi utvecklar programvarulösningar som ökar synergin i våra kunders dagliga arbete, säger Ville Rousu, ansvarig för Tekla-programvaruutvecklingen på Trimble i ett pressmeddelande.

Genom byggbara BIM-arbetsflöden förbättras kontrollen och dokumentationen för intressenter inom bland annat prefabricerad- och platsgjuten betong för konstruktion och projektering.

– Trimbles fokus på utveckling av teknik genom hela strukturella BIM-arbetsflödet, från design till tillverkning och konstruktion, gör att vi kan erbjuda ett BIM-verktyg som bidrar till utvecklingen inom bygg- och konstruktionsbranschen, säger Ville Rousu.

Nyheterna i Tekla Structures 2018 är bland annat snabbare processer för 3D-modellering, bättre kontroll av ändringar och snabbare och enklare framställning. Programmet stöder också punktmoln för koordinerade, byggbara konstruktioner som passar sömlöst i tidigare konstruktioner. Förbättringarna i ritningarna omfattar snabbare och lättare framställning och granskning och tillägg av innehåll.

I den uppdaterade versionen av Tekla Structural Designer finns flera förbättringar för konstruktionsdesign som förbättrade analysalternativ för både betong och stål. Genom att  automatisera belastningssimulationer i konstruktionen genom det nya icke-linjära bjälklagsverktyget kan man spara tid i teknisk projektering.

Utöver de tre programvarulösningarna lanserar Trimble även Tekla Developer Center som är en online-baserade knutpunkt för all Tekla Open API-information.